Wat begon 2021 raar! We zaten in een COVID-19 lockdown en er mocht niet getrimd worden. De kattenoppas lag stil omdat niemand op vakantie ging. Het waren zware tijden voor STARS. Gelukkig zag men in dat het trimmen van katten (en honden) onder essentiële dierenverzorging hoorde en mochten we half januari weer aan de slag mits de kat opgehaald werd bij de eigenaar en weer teruggebracht. Dat was natuurlijk geen probleem met de mobiele salon. Zo konden weer veel katten van hun klitten afgeholpen worden.

Maar er was ook positief nieuws. De gemeente Nieuwkoop keurde de bouwvergunning en milieuvergunning voor STARS kattenhotel goed en de bouwplannen konden in actie worden omgezet. In maart 2021 werd met de bouw gestart. Gelukkig ging de kattenoppas ook weer lopen in het voorjaar.

STARS kattenhotel opende in juli 2021 haar deuren en het hotel was de hele zomer volgeboekt! Dat liep daarna eigenlijk ook prima door.

Meerdere stagiaires van de HKI en Cats Class werden de kneepjes van het kattentrimmersvak bijgebracht en ook het kattenhotel ontving haar eerste stagiaire van het Wellantcollege (Yuverta).

Voor de winter zijn op zolder nog twee ruime kamers in het kattenhotel gemaakt waar ook grotere kattengezinnen tot vier katten in terecht kunnen.

In december kwam het nieuws dat het kattenhotel van Cats Only in januari 2022 zou gaan sluiten. Dat zorgde voor een groot aantal klanten van Cats Only die hun reservering omboekte naar STARS kattenhotel, immers beide hotels hebben dezelfde opzet, met privékamers en buitenrennen. De kerstvakantie zat het kattenhotel weer helemaal vol de jaarwisseling verliep heel rustig met geen vuurwerk in de nabije omgeving.

Al met al was 2021 een bewogen jaar met ups en downs maar vooral veel lieve katten!

Terugblik 2021