Even voorstellen

Mijn naam is Marjan Happel. Ik ben eigenaar van STARS kattenzorg. Ik ben HKI-gediplomeerd kattentrimmer en ben gediplomeerd bedrijfsleider dierverzorging (honden en katten). Tevens heb een medische achtergrond. Al zolang ik weet word ik omringd door katten en ik vind katten de meest interessante huisdieren die er zijn. Mijn eigen katten zijn Sky (Ragdoll) en Cody (Brits langhaar).

Omdat dit (half)langharige katten zijn, vraagt hun vacht extra verzorging. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik de opleiding tot kattentrimmer ben gaan volgen. Nadat ik geslaagd was voor mijn theorie-examen heb ik stage gelopen bij Hennie Schuit van de Kattentrimbus. Daar heb ik ontdekt hoe handig een mobiele trimsalon kan zijn.

Inmiddels heb ik veel (half)langharige katten maar ook kortharige katten als ‘klant’. In de vakantieperioden vroegen eigenaren vaak aan mij of ik ook voor hun katten kon zorgen tijdens hun afwezigheid. Zo ben ik ook op katten gaan passen, waaronder katten die extra zorg nodig hadden (medicatie en vachtverzorging). Het thuis verzorgen van katten is goed te combineren met het trimmen en is een leuke aanvulling op mijn werk waar ik van geniet!

Vanaf 2020 ben ik ook praktijkbegeleider voor de vakopleiding kattentrimmen van de HKI en sinds 2021 ook voor CatsClass. Kattentrimmers in opleiding kunnen dan bij STARS de kneepjes van het vak leren. Het is dus mogelijk dat je studenten tegenkomt bij STARS. Daarnaast is STARS een erkend leerbedrijf voor leerlingen van het MBO-dierverzorging en-gedrag. STARS verzorgt ook workshops voor het toedienen van medicatie bij katten.

Vanwege de grote vraag naar opvang van (zorg)katten tijdens vakanties heeft STARS in 2021 het kattenhotel geopend. Volledig volgens mijn inzicht: katten gedijen het beste zonder vreemde katten om zich heen. Alle katten(gezinnen) krijgen een eigen kamer met of zonder buitenren.

Sinds 2022 werkt Daniëlle bij STARS kattenzorg. Ze is gediplomeerd dierverzorger en sinds maart 2024 ook gediplomeerd kattentrimmer. Ze verzorgt samen met Marjan de katten in het kattenhotel, bij de kattenoppas en in de mobiele trimsalon. Ze stelt zich hier voor.

STARS is lid van de branchvereninging Dibevo voor ondernemingen die met huisdieren werken. Tevens is STARS in het bezit van het kattentrimkeurmerk.

Katten trimmen

De HKI-opleiding voor katten trimmen is erop gericht om kat-, huid- en vachtvriendelijk te werken. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Katten trimmen. In het kort komt het er op neer dat alleen de noodzakelijk verzorging aan de vacht wordt gedaan op een voor de kat zo stress-arme manier. We hebben een mobiele trimsalon waarmee we voor komen rijden. In principe trimmen we dan in de mobiele trimsalon. Ons werkgebied is Zuid-Holland.

Kattenoppas

Katten houden meestal niet van veranderingen. Als hun eigenaar op vakantie gaat heeft dat vaak gevolgen voor de kat. Om de kat zo min mogelijk stress te laten hebben en ongewenst gedrag en vachtproblemen te voorkomen, kan de kat het beste in zijn eigen omgeving en eigen ritme blijven (uitzonderingen daargelaten). Daarom ben ik ook kattenoppasser geworden en probeer de kat(ten) zoveel mogelijk te verzorgen zoals ze gewend zijn. Meer informatie vindt u op de pagina Kattenoppas. Wij bieden kattenoppas aan in de omgeving Alphen aan den Rijn/Nieuwkoop.

Aristocats

Regelmatig kregen we het verzoek om katten, tijdens vakantie, verbouwing, werk in het buitenland of voor intensieve zorg, op te vangen. Ze kunnen dan om verschillende redenen niet thuis blijven. Voor deze opvang is destijds het kattenhotel geopend in Nieuwveen. Katten verblijven daar in hun eigen ruime privé verblijf zonder vreemde katten. Ze krijgen veel aandacht en extra zorg is ook mogelijk. Voor (chronisch) zieke katten kan dit een uitkomst zijn. In 2024 opent STARS kattenzorg een nieuwe locatie in Alphen aan den Rijn waar voornamelijk katten met chronische ziekten (zoals diabetes), medicatie en/of gedragsproblemen verzorgd worden. Deze katten kunnen meestal niet in een ‘gewoon’ kattenpension terecht of alleen thuis blijven. Bij STARS aristocats kunnen we deze katten de juiste zorg geven. De eigenaar van STARS heeft de het diploma Bedrijfsleider dierverzorging, certificeerbare eenheid honden en katten. Er zal worden gewerkt volgens het Besluit houders van dieren (divisie honden en katten) met gediplomeerd personeel en stagiaires van de opleiding dierverzorging.