Even voorstellen

Mijn naam is Marjan Happel. Ik ben eigenaar van STARS kattenzorg. Ik ben HKI-gediplomeerd kattentrimmer en ben gediplomeerd bedrijfsleider dierverzorging (honden en katten). Tevens heb een medische achtergrond. Al zolang ik weet word ik omringd door katten en ik vind katten de meest interessante huisdieren die er zijn. Mijn eigen katten zijn Sky (Ragdoll) en Mylo (Brits langhaar).

Omdat dit (half)langharige katten zijn, vraagt hun vacht extra verzorging. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik de opleiding tot kattentrimmer ben gaan volgen. Nadat ik geslaagd was voor mijn theorie-examen heb ik stage gelopen bij Hennie Schuit van de Kattentrimbus. Daar heb ik ontdekt hoe handig een mobiele trimsalon kan zijn.

Inmiddels heb ik veel (half)langharige katten maar ook kortharige katten als ‘klant’. In de vakantieperioden vroegen eigenaren vaak aan mij of ik ook voor hun katten kon zorgen tijdens hun afwezigheid. Zo ben ik ook op katten gaan passen, waaronder katten die extra zorg nodig hadden (medicatie en vachtverzorging). Het thuis verzorgen van katten is goed te combineren met het trimmen en is een leuke aanvulling op mijn werk waar ik van geniet!

Vanaf 2020 ben ik ook praktijkbegeleider voor de vakopleiding kattentrimmen van de HKI. Kattentrimmers in opleiding kunnen dan bij STARS de kneepjes van het vak leren. Het is dus mogelijk dat u studenten tegenkomt bij STARS. Uw toestemming zal altijd gevraagd worden voor (trim)handelingen door studenten. Daarnaast is STARS een erkend leerbedrijf voor leerlingen van het MBO. STARS verzorgd ook workshops voor het toedienen van medicatie bij katten.

Vanwege de grote vraag naar opvang van (zorg)katten tijdens vakanties gaat STARS in 2021 een kattenhotel openen. Volledig volgens mijn inzicht: katten gedijen het beste zonder vreemde katten om zich heen. Alle katten(gezinnen) krijgen een eigen kamer met of zonder buitenren.

STARS is lid van de branchvereninging Dibevo voor ondernemingen die met huisdieren werken. Tevens is STARS in het bezit van het kattentrimkeurmerk.

Katten trimmen

De HKI-opleiding voor katten trimmen is erop gericht om kat-, huid- en vachtvriendelijk te werken. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Katten trimmen. In het kort komt het er op neer dat alleen de noodzakelijk verzorging aan de vacht wordt gedaan op een voor de kat zo stress-arme manier. Daarom ben ik in eerste instantie aan huis gaan trimmen. Inmiddels heb ik ook een mobiele trimsalon waarmee ik voor kom rijden. Afhankelijk van de kat trim ik dan in de mobiele trimsalon of aan huis. Mijn werkgebied is Zuid-Holland en het westen van Utrecht.

Kattenoppas

Katten houden meestal niet van veranderingen. Als hun eigenaar op vakantie gaat heeft dat vaak gevolgen voor de kat. Om de kat zo min mogelijk stress te laten hebben en ongewenst gedrag en vachtproblemen te voorkomen, kan de kat het beste in zijn eigen omgeving en eigen ritme blijven (uitzonderingen daargelaten). Daarom ben ik ook kattenoppasser geworden en probeer de kat(ten) zoveel mogelijk te verzorgen zoals ze gewend zijn. Meer informatie vindt u op de pagina Kattenoppas. Ik bied kattenoppas aan in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Kattenhotel

Regelmatig krijg ik het verzoek om katten, tijdens vakantie, verbouwing, werk in het buitenland of voor intensieve zorg, op te vangen. Ze kunnen dan om verschillende redenen niet thuis blijven. Voor deze opvang gaat STARS een kattenhotel openen in 2021. Katten verblijven dan in hun eigen ruime privé verblijf zonder vreemde katten. Ze krijgen veel aandacht en extra zorg is ook mogelijk. Voor (chronisch) zieke katten kan dit een uitkomst zijn. Meer informatie vindt u op de pagina Kattenhotel 2021. Het kattenhotel zal vanaf de zomervakantie 2021 geopend zijn. De eigenaar van STARS heeft de het diploma Bedrijfsleider dierverzorging, certificeerbare eenheid honden en katten. Er zal worden gewerkt volgens het Besluit houders van dieren (divisie honden en katten) met gediplomeerd personeel.