De winter is in volle gang en de (winter)vacht van uw kat is nog in rust. Door de droge warmte binnen veroudert de onderwol snel. Daardoor ontstaan in deze tijd vaak klitten en vilt. Dit is pijnlijk voor de kat.

U kunt klitten en vilt zoveel mogelijk voorkomen door één keer per week met de grove metalen kam te kammen en dagelijks op klitten te controleren en te verwijderen. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid.

Lukt het niet om zelf de vacht klitvrij te houden of is de vacht al vervilt? Maak dan een afspraak bij STARS. Ik help de kat van vilt of klitten af en samen maken we een vachtverzorgingsplan op maat voor uw kat. Bij de eerste afspraak krijgt u de juiste kam of borstel kado en veel advies!

De mobiele trimsalon rijdt bij u voor in Zuid-Holland, zodat u niet met de kat hoeft te reizen en er minder stress is voor de kat.

Klitten en vilt in de wintervacht

4 gedachten over “Klitten en vilt in de wintervacht

 • 8 augustus 2020 om 20:06
  Permalink

  Beste,

  Mijn Babs een main coone van 7 jaar heeft altijd een gezonde vacht gehad zonder klitten. Nu echter zit zij onder de klitten en veel vilt. Na mn vakantie ben ik me rot geschrokken ze ziet er verwaarloosd uit! Ik heb begrepen dat vilt pijn kan doen, dat vind ik erg naar. Kunt u zo spoedig mogelijk helpen??

  • 27 september 2020 om 13:54
   Permalink

   Hallo Babs,
   Ben je inmiddels al geholpen? Stuur ander even een bericht naar het e-mailadres of telefoonnummer.
   Groet,
   Marjan

 • 28 augustus 2020 om 16:32
  Permalink

  Wat zijn de kosten om mijn 13-jarige kat van haar klitten en viltplekken op haar achterlijf te ontdoen?

  • 27 september 2020 om 13:56
   Permalink

   Beste Tony,
   De tarieven vindt je op de website. Een volledige trimbehandeling kost €50,00.
   Met vriendelijke groet,
   Marjan

Reacties zijn gesloten.