Vaccinatie

Als u uw kat wilt laten logeren in het kattenhotel moet hij/zij een geldige vaccinatie hebben tegen kattenziekte en niesziekte. Ondanks dat uw kat niet met vreemde katten in contact komt, kunnen virussen via de lucht overgedragen worden.

  • de vaccinatie tegen kattenziekte mag maximaal 3 jaar oud zijn op de dag van vertrek naar huis
  • de vaccinatie tegen niesziekte mag maximaal 1 jaar oud zijn op de dag van vertrek naar huis
  • de Bordatella neusenting is niet verplicht

Het is ook toegestaan een geldige titerverklaring van de dierenarts te overleggen waarin de verwachte immuniteit niet mag verlopen tijdens het verblijf in het kattenhotel. Een titerbepaling is een bloedtest waarmee kan worden aangetoond of jouw kat (nog) voldoende bescherming heeft tegen bepaalde ziektes. Zo voorkom je onnodig vaccineren wat soms voor negatieve bijwerkingen kan zorgen. In Nederland wordt de titerbepaling meestal afgenomen door de dierenarts door middel van de VacciCheck.

Parasietenbestrijding

Uw kat dient maximaal één maand (drie maanden bij Bravecto) voor vertrek uit het kattenhotel ontvlooid en ontwormd te zijn. Als u kat een vervolgbehandeling nodig heeft tijdens het verblijf in het kattenhotel, zal dit tijdens het verblijf toegediend worden. Als er vlooien of wormen ontdekt worden bij uw kat tijdens het verblijf, zullen alle katten uit hetzelfde huishouden op kosten van de eigenaar ontvlooid en/of ontwormd worden met Stronghold, Advantage of Milbemax.