Vaccinatie

Als je jouw kat wilt laten logeren in het kattenhotel of bij aristocats moet hij/zij een geldige vaccinatie hebben tegen kattenziekte en niesziekte. Ondanks dat je kat niet met vreemde katten in contact komt, kunnen virussen via de lucht overgedragen worden.

  • de vaccinatie tegen kattenziekte mag maximaal 3 jaar oud zijn op de dag van vertrek
  • de vaccinatie tegen niesziekte mag maximaal 1 jaar oud zijn op de dag van vertrek
  • de Bordatella neusenting is niet verplicht en wordt ontraden

Het is ook toegestaan een geldige titerverklaring van de dierenarts te overleggen waarin de verwachte immuniteit vermeld staat niet mag verlopen tijdens het verblijf in het kattenhotel of bij aristocats. Een titerbepaling is een bloedtest waarmee kan worden aangetoond of jouw kat (nog) voldoende bescherming heeft tegen kattenziekte of niesziekte. Zo voorkom je onnodig vaccineren wat soms voor negatieve bijwerkingen kan zorgen. In Nederland wordt de titerbepaling meestal afgenomen door de dierenarts door middel van de VacciCheck. Alleen een geldige titerverklaring voor kattenziekte is niet voldoende. Er dient ook een titerverklaring voor niesziekte te zijn en anders een geldige vaccinatie.

Parasietenbestrijding

Je kat dient minimaal één week voor aankomst en maximaal één maand (drie maanden bij Bravecto) voor vertrek uit het kattenhotel of bij aristocats ontvlooid en ontwormd te zijn. Als u kat een vervolgbehandeling nodig heeft tijdens het verblijf, zal dit tijdens het verblijf toegediend worden. Indien de kat niet ontvlooid of ontwormd is bij aankomst zal dit alsnog gebeuren op kosten van de klant.

Als er vlooien of wormen ontdekt worden bij uw kat tijdens het verblijf, zullen alle katten uit hetzelfde huishouden op kosten van de klant ontvlooid en/of ontwormd worden met Stronghold plus, Advantage en/of Milbemax.