Vaccinatie

Als je jouw kat wilt laten logeren in het kattenhotel moet hij/zij een geldige vaccinatie hebben tegen kattenziekte en niesziekte. Ondanks dat je kat niet met vreemde katten in contact komt, kunnen virussen via de lucht overgedragen worden.

  • de vaccinatie tegen kattenziekte mag maximaal 3 jaar oud zijn op de dag van vertrek
  • de vaccinatie tegen niesziekte mag maximaal 1 jaar oud zijn op de dag van vertrek
  • de Bordatella neusenting is niet verplicht

Het is ook toegestaan een geldige titerverklaring van de dierenarts te overleggen waarin de verwachte immuniteit niet mag verlopen tijdens het verblijf in het kattenhotel. Een titerbepaling is een bloedtest waarmee kan worden aangetoond of jouw kat (nog) voldoende bescherming heeft tegen bepaalde ziektes. Zo voorkom je onnodig vaccineren wat soms voor negatieve bijwerkingen kan zorgen. In Nederland wordt de titerbepaling meestal afgenomen door de dierenarts door middel van de VacciCheck. Alleen een geldige titerbepaling voor kattenziekte is niet voldoende. Er dient ook een titterverklaring voor niesziekte te zijn of een geldige vaccinatie.

Parasietenbestrijding

Je kat dient minimaal één week voor aankomst en maximaal één maand (drie maanden bij Bravecto) voor vertrek uit het kattenhotel ontvlooid en ontwormd te zijn. Als u kat een vervolgbehandeling nodig heeft tijdens het verblijf in het kattenhotel, zal dit tijdens het verblijf toegediend worden. indien de kat niet ontvlooid of ontwormd is zal dit alsnog bij aankomst gebeuren op kosten van de klant.

Als er vlooien of wormen ontdekt worden bij uw kat tijdens het verblijf, zullen alle katten uit hetzelfde huishouden op kosten van de eigenaar ontvlooid en/of ontwormd worden met Stronghold, Advantage of Milbemax.